• 1403/08/06
  • - تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

عفونت لوزه درکودکان با شروع فصل سرما

 

لوزه ها قسمتی از بافت لنفاوی ناحیه حلق میباشند که نقش محافظت از بدن را در مقابل عفونتهای میکروبی و ویروسی راه هوایی فوقانی بعهده دارند.

عفونت در لوزه ها باعث بروز علایمی مثل تب، سختی بلع، درد گلو و بزرگ شدن غدد لنفاوی گردن میگردد.باید توجه داشت که در عفونت های میکروبی لوزه برخلاف سرماخوردگی ابریزش بینی،سوزش گلو و سرفه کمتر دیده میشود.در صورت بروز نشانه های عفونت میکروبی لوزه ها نیاز به تجویز انتی بیوتیک بعد از معاینه توسط پزشک میباشد.انتی بیوتیک باعث کوتاه شدن دوره بیماری، کاهش انتقال باکتری به دیگران و جلوگیری از عوارض قلبی و کلیوی عفونت میگردد.

گاهی بدلیل عفونت های مکرر و یا حتی عوامل وراثتی لوزه ها بزرگ میشوند و علایمی مثل خرخرهای شبانه،سینوزیت، عفونت گوش میانی و اشکال در بلع را برای کودک ایجاد میکنند.همچنین عفونت مکرر لوزه ها در کودکان میتواند باعث دور ماندن از مدرسه و بدنبال ان افت تحصیلی بشود.

مواردی که نیاز به جراحی لوزه ها وجود دارد شامل:عفونت های مکرر لوزه بیش از شش بار در سال،گسترش عفونت به گوش میانی ونیز ایجاد سینوزیت،انسداد تنفسی که بصورت خرخرشبانه و حتی وقفه تنفسی(اپنه) ودر طولانی مدت باعث  تغییر شکل استخوانهای صورت میشود و همینطوروجود میکروب بصورت نهفته در بافت لوزه که باعث انتقال عفونت به دیگران میشود.

نکته مهمی که والدین باید بدانند این است که لوزه ها قسمتی از بافت طبیعی بدن میباشد و وجود انها بخصوص درسالهای اولیه زندگی برای محافظت از عوامل میکروبی وویروسی ضروری میباشد و بهیچ وجه نیاز به برداشتن انها بجزدرموارد ذکر شده نیست.

                  دکتر کامیار ایروانی

متخصص گوش و حلق وبینی و

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 111624
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید